Soort bestanden

1) PDF

De Kopieerwinkel verwerkt bij voorkeur bestanden in PDF-formaat. PDF maakt gebruik van een universele bestandsindeling waarmee de opmaak (lettertypen, afbeeldingen en lay-out) van het brondocument behouden blijft, ongeacht het programma waarmee het document werd gemaakt.
Heeft u nog geen mogelijkheid om PDF’s op uw computer te maken, lees dan hier de stap-voor-stap handleiding hoe u dit alsnog met behulp van een gratis te downloaden programma kunt doen.

2) Microsoft Office-bestanden

Bestanden die gemaakt zijn met Microsoft-office bestanden als Word, Excel, PowerPoint of Publisher kunnen door ons NIET worden afgedrukt. Bij deze programma’s is de opmaak afhankelijk van door u geïnstalleerde lettertypen en gebruikte printerdriver(s). Die verschillen vrijwel altijd van onze configuratie. Zet uw bestanden daarom altijd om in een PDF bestand.

3) tif en jpg

Lever altijd de originele afbeelding aan in de hoogst mogelijke resolutie. Afbeeldingen van een digitale camera vanaf 7 megapixels zijn voor bijna doeleinden (tot aan A0 posters) geschikt om af te drukken.

Let op: als u bij voorbeeld vanuit Photoshop een tif maakt, dient u er voor te zorgen dat het bestand plat is, dat wil zeggen geen verschillende lagen meer bevat. U doet dit door de optie ‘Alle lagen samenvoegen’ te kiezen en vervolgens het bestand op te slaan als tif (of jpg). Een PDF maken vanuit Photoshop kan natuurlijk ook.


Neutronenlaan 70
5405 NH Uden
Tel. (0413) 247448
E-mail: info@dekopieerwinkel.com
Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag
9.30 uur – 13.00 uur